dinsdag 23 oktober 2012

Hotel Doesburg

In de herfstvakantie zijn we drie dagen weggeweest. Bij het uitzoeken van de bestemming, viel ons oog al direct op Hotel DoesburgHotel Doesburg is een hotel met een bescheiden, omvang. En de stad Doesburg is een Hanzestad met een bescheiden omvang. Het hotel ligt direct aan de aan de IJssel en van uit het restaurant kijk je uit op de IJssel. Zie foto. Klikken voor groot formaat. De kamers zijn gezellig ingericht en het personeel en ook de eigenaar van het hotel is heel vriendelijk en behulpzaam. We hebben genoten van ons verblijf.

click to enlarge
               Uitzicht op de IJssel
Vanuit het hotel is het slechts vijf minuten lopen naar de historische kern van Doesburg met zijn mooie straatjes en oude gevels.
Als je via de Veerpoortstraat in loopt zie je al meteen de toren van de Martinikerk boven de huizen uitkomen.
De schuin geplaatste foto is genomen van af het plein naast de kerk.
De beeldengroep (Passi d'Oro) rechts op de foto staat vlak bij het hotel aan de IJsselkade.

Streekmuseum De roode tooren
In de Roggestraat vind je het leuke streekmuseum De Roode Tooren.
We hebben de interessante tentoonstelling: Doesburg, van palissadewal tot garnizoensstad bekeken. Verder zagen we o.a. keramiek en zilverwerk van Doesburgse oorsprong. In de de kruidenierzaak uit 1890, staat de tijd stil.
En wat dacht je van het mamoetdijbeen, dat werd gevonden in de buurt van Doesburg.
Voor de prijs hoef je het niet te laten, want de toegang is gratis.

Het regende pijpenstelen (cats and dogs) toen we woensdag morgen onder de paraplu bij het mosterdmuseum aankwamen. We waren toevallig precies op tijd voor de rondleiding. Met veel gevoel voor humor werd er uitgelegd, hoe de mosterd gemaakt wordt. Ook de bordjes, zo hier en daar in het museum, getuigen van veel gevoel voor humor.
Klik op de foto's om deze te vergroten. 
Click to enlage.

In de Meipoortstraat hebben we heerlijk geluncht bij Bertram & brood en hebben we, later die dag, aan het eind van de straat, heerlijk Chinees gegeten. De muziek was ook Chinees en gespeeld op Chinese instrumenten.

Als je in de Meipoortstraat bent moet je zeker even binnenlopen bij Glas artelier JEVABA. De glaskunstenaar staat gewoon voor in de winkel te werken. Op de foto geheel links zie je de oven waarmee prachtige glazen kunst gemaakt wordt. Er worden ook cursussen en workshop gegeven.6 opmerkingen:

 1. Hallo Bert,

  Je hebt een geweldige presentatie gegeven van deze prachtige oude stad. Mijn complimenten!
  Ik woon er in de buurt en kom er vaak.

  73 Hans, PE1BVQ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Hans, dank je voor fijne compliment. We hebben genoten in Doesburg. Ik heb later met veel plezier de fotocollages samengesteld. Ik vind het erg leuk om zo'n enthousiaste reactie te mogen ontvangen en dan nog wel van een "kenner". hi Nogmaals bedankt. 73, Bert

   Verwijderen
 2. Mooi verhaal Bert. Een keer het bezoeken van Doesburg waard.

  73, Tjeerd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Tjeerd, het is zeker de moeite waard. 73, Bert

   Verwijderen
 3. Hallo Bert, er zijn nog heel veel leuke plaatsen in Nederland die ik nog niet gezien heb. In Doesburg ben ik ook nog nooit geweest. Dus... 73 Paul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Paul, de historsche kern van Doesburg is veel kleiner dan die van andere steden. We hebben genoten. 73, Bert

   Verwijderen